Lifevac, formació per a salvar vides

El professorat de l’IES La Sénia rep un curs de formació en primers auxilis

El passat dimarts 15 de desembre alguns professors i professores del nostre centre van rebre de la mà de Roberto Esteve un curs de primers auxilis. L’instructor els va explicar com actuar en casos d’asfíxia i els va explicar el funcionament d’una nova eina que actua com una mena de desembussador: Lifevac.

El curs va començar amb la diferenciació de conceptes bàsics com ara ennuegada total o parcial. Una vegada coneguts els aspectes bàsics, Roberto va explicar de forma gràfica i comprensiva quin era el protocol que havíem de seguir en cas d’asfíxia.  

No obstant això, si el protocol actual d’actuació basat en palmades entre les escàpules i la maniobra Heimlich no dona bons resultats cal recórrer a la pràctica d’una RCP o de l’ús d’aquesta nova eina, Lifevac.

El desembussador estarà disponible a la farmaciola de l’institut i tot i que esperem no haver-lo d’utilitzar mai, ara estem més segurs perquè tenim un bon grapat de professors que ja saben com salvar-nos la vida.

Per últim, des d’aquestes línies volem transmetre el nostre agraïment a l’ajuntament per haver-nos facilitat l’accés a aquesta formació i Roberto per fer-nos passar una vesprada molt productiva i, d’alguna manera, entretinguda.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 62 - Today Page Visits: 1