Música enmig de la tempesta

Departament de Música – Adrián Ombuena / 21 de desembre de 2020
El dimecres 16 de desembre a les 12:30, a l’auditori de Paiporta, el Quartet de clarinets de l’IES La Sénia va oferir un concert a l’alumnat de 1r, 3r i 4t d’ESO. Fou un concert ben especial perquè ha estat la primera activitat complementària que l’alumnat del centre ha pogut gaudir enguany, en este curs escolar marcat per la COVID-19.
 
 
Al concert s’oferiren obres musicals relacionades amb el cinema, bé com a música prestada, bé com a música original. A més, l’alumnat de 4t havia dissenyat per a l’ocasió una presentació amb diapositives que ajudaren a contextualitzar les obres. 
 
El concert es va retransmetre en directe a través d’una coneguda xarxa social. Un dels espectadors fou Guillermo Anad, qui des d’Austràlia va vore com el quartet estrenà tres arranjaments seus per a aquesta formació de tres peces del compositor argentí Astor Piazzolla. 
 
 
A banda de pel plaer estètic que suposa escoltar música en directe, el concert fou significatiu per ser un bon exemple de com engrescar els membres de tota la comunitat educativa en l’organització de l’esdeveniment: alumnes, professors, equip directiu i famílies. Ja hem comentat el paper dels alumnes de 4t, però cal destacar que un dels membres del quartet és Sergi Ferrer, alumne de 2n de Batxillerat. Com a representant de les famílies hi era altre membre del quartet, Alberto Ferrer, professor de clarinet al Conservatori Professional de Música de Catarroja i pare de Sergi. L’equip directiu estigué representat pel director, Luis Sanchis, qui va presentar l’esdeveniment amb unes paraules molt encoratjadores. Els professors Ángel Rabasa i Adrián Ombuena donaren el millor de sí per completar la nòmina del quartet. 
 
Aquest concert fou un exemple que, tot i la difícil situació que estem patint, amb il·lusió, determinació i les mesures de seguretat requerides, es poden fer activitats interessants, de qualitat i segures. Continuarem treballant així pel nostre alumnat. 
 
 
FITXA TÈCNICA
Auditori de Paiporta, 16/12/20.
La música al cinema. Obres de Beethoven, Dukas, Piazzolla, Mancini i Williams.
Quartet de clarinets de l’IES La Sénia
Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 140 - Today Page Visits: 1