L’alumnat de La Sénia: l’arbre que Paiporta necessita

Celebrem el dia de l’arbre amb molt d’art i un nou arbre per al nostre pati

El dia 31 de gener se celebra a la Comunitat Valenciana el dia de l’arbre. Els arbres són vida, són esperança i són futur i l’IES La Sénia no podia deixar passar l’oportunitat de celebrar aquesta data.

Ens sentim molt identificats amb tot allò que els arbres representen i estem molt conscienciats amb el medi ambient, així que quan des de l’ajuntament de Paiporta i Espai Paiporta ens animaren a participar-hi no dubtàrem ni un segon.

Aquests organismes municipals, amb motiu de la celebració del vi Certamen del dia de l’arbre, ens proposaren un projecte que s’exposaria al museu de la Rajoleria a partir del 29 de gener.

El projecte consistiria a fer un treball plàstic acompanyat d’un text escrit en valencià. Dit i fet, el nostre alumnat de 3r de l’ESO va tindre la idea de crear un arbre amb fulls A3 individuals decorats per cada alumne. El pòster collage s’exposaria, com ja hem dit, junt amb el text en valencià que trobareu a continuació:

Per una Paiporta millor, falten arbres a muntons.
Allà on hi ha arbres, més pur és l’aire.
Els arbres són vida, ens plenen de vitalitat i d’energia.
Aquest és l’arbre que necessita el meu poble,
un arbre fet amb reciclatge, per a millorar el nostre habitatge.
Posem el nostre granet d’arena i de segur valdrà la pena.
Canviem la forma d’edificar, canviem el concepte d’habitar.
Una ciutat amb més arbres i voreres, eliminant cotxes i carreteres.
Zones verdes amb més plantes, viure com vivien les nostres àvies.
Tornem al contacte amb la natura, allò era felicitat pura.
Aquest és l’arbre que necessita el meu poble,
cuidem de l’entorn i del planeta, no hi ha alegria més completa.

Per participar en aquesta iniciativa que portava com a nom L’arbre que Paiporta necessita, el centre rebrà un lot de llibrets de l’itinerari botànic de Vil·la Amparo. A més a més, per agrair la seua implicació i com a premi per participar, el passat 29 de gener l’alumnat de 1r i 2n de l’ESO va plantar un arbre amb l’ajuda dels operaris de l’Espai Paiporta.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 269 - Today Page Visits: 3