Concert Pedagògic: “Brass Brass Brass”

El proper 12 de març l’alumant gaudirà d’un concert de l’Spanish Brass

El Departament de Música de l’IES La Sénia ha organitzat per al proper divendres 12 de març un concert de l’Spanish Brass. Aquest tindrà lloc a l’auditori municipal de Paiporta a les 12.30 hores i es tracta d’una activitat inclosa dins del Projecte d’Investigació i Innovació Educativa (PIIE) “Cor i Big Band a La Sénia” aprovat per la Conselleria d’Educació per al curs 2020/2021.

El grup valencià Spanish Brass té una trajectòria de més de 31 anys i va rebre l’any 2020 el Premi Nacional de Música en la modalitat d’interpretació atorgat pel Ministeri de Cultura i Esport.

Aquest premi, el més important de tots els que es concedeixen a Espanya en l’àmbit musical, li’l concediren, d’acord amb el jurat “per la seua dilatada trajectòria consolidada en més de 30 anys de professió com un dels quintets de metalls més versàtils i rellevants del panorama nacional i internacional”. Així mateix es va destacar “la seua vocació formativa i pedagògica que ha sabut crear escola i fer arribar la música a les joves generacions”.

En aquest context, resulta comprensible que Spanish Brass s’endinse en el Concert Pedagògic Brass Brass Brass, amb el qual vol donar a conèixer al públic més jove la sonoritat dels instruments de metall.

Com que amb anterioritat al segle xix no existeixen composicions per al quintet de metalls, ja que no es coneixia com a conjunt cambrístic, en el repertori que escoltarem el proper 12 de març, trobarem tant obres de Bach, Boyce o Stravinsky adaptades al conjunt de metalls, com obres de compositors contemporanis com Pascual Piqueras o Ramon Cardo, que ja escriuen obres per a aquestes agrupacions

En definitiva, podrem gaudir d’un ventall amb gran quantitat de colors i estils que, ajudat per coreografies molt atractives, faran d’aquesta activitat un espectacle dinàmic i molt interessant per a tot l’alumnat.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 67 - Today Page Visits: 3