Xarrada en 2n de batxillerat: “Estudiar en valencià t’obri portes i t’ajudarà a ser plurilingüe “

Raquel Gutiérrez / 13 de març de 2017

Estudiar en valencià en la universitat facilita l’obtenció del certificat del C1 necessari per fer les oposicions i per a molts de treballs a més de facilitar la comprensió d’altres llengües europees. També aquesta tria suposa un benefici a l’hora d’aconseguir crèdits perquè  si es cursen 80 crèdits de la titulació en  valencià es pot accedir al certificat de Capacitació per a l’Ensenyament en Valencià que resultarà necessari si es pretén treballar en l’àmbit de la docència.

El passat 8 de març ens va visitar, als alumnes de 2n de batxillerat Óscar Moreno, un voluntari lingüístic de la Universitat de València per tal d’informar sobre tots els avantatges que té estudiar en valencià.

Estudiar en valencià, a més d’ajudar a aconseguir amb més fluïdesa en aquesta llengua també millora el domini del registre formal així com el domini de vocabulari especialitzat degut a què no és el mateix el vocabulari que s’empra en el registre col·loquial amb la família i els amics, que l’adequat per l àmbit formal de l’especialitat que es cursa. A més també facilita l’obtenció del certificat del C1 necessari per fer les oposicions i per a molts de treballs i en qualsevol cas tenir un bon domini de la llengua a més de facilitar la comprensió d’altres llengües europees també ajudarà a estar més preparats per accedir al món laboral.

Pel que fa a l’aprenentatge de nous idiomes es pot estudiar: italià, portuguès, polonès, xinés i molts altres idiomes al Centre d’Autoaprenentatge de Llengües que hi ha a cada campus.

El fet d’estudiar en valencià -si encara no se sent que es domina la llengua- no obliga a fer exàmens o treballs en valencià. També aquesta tria suposa un benefici a l’hora d’aconseguir crèdits perquè  si es cursen 80 crèdits de la titulació en  valencià es pot accedir al certificat de Capacitació per a l’Ensenyament en Valencià que resultarà necessari si es pretén treballar en l’àmbit de la docència.

Finalment també  cal destacar que les classes de valencià són molt més reduïdes, és a dir, hi ha menys alumnes, fet que proporciona que es puga tindre una relació més propera amb el professorat.

A més Óscar ha explicat els avantatges que comporta col·laborar com a voluntari a la universitat que a més d’obtenir uns crèdits dona accés a diferents ofertes culturals amb descomptes.

L’alumnat que en aquestos moments està definint el seu futur immediat agraix que voluntaris com Óscar vinguen a informar de tots aquestos avantages i facen reflexionar sobre aquesta opció.

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1762 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer