Setmana de jocs cooperatius amb “els pigmalions”

Pilar Pérez Esteve / 21 de març de 2017

Els jocs tenen com objectiu reforçar les relacions afectives entre ells i principalment amb la “parella pigmalió”. Des del Departament d’Orientació, les alumnes de pràctiques d’aquest any han escollit tres dinàmiques lúdiques, basades en l’ajuda i el treball en grup.

S’apropava la setmana fallera, el final del trimestre, la calor de la primavera”¦ I pensàrem fer alguna activitat divertida. Se’ns acudí fer jocs col·laboratius en els que majors i menuts col·laboraren amb un objectiu. Així, durant els dies 13, 14 i 15 hem canviat les “sessions pigmalió” d’aula per jocs al gimnàs. Com sempre en l’hora del primer pati.F4

Des del Departament d’Orientació, les alumnes de pràctiques d’aquest any han escollit tres dinàmiques lúdiques, basades en l’ajuda i el treball en grup. El “professorat pigmalió” també n’ha format part.

Els jocs tenen com objectiu reforçar les relacions afectives entre ells i principalment amb la “parella pigmalió”.

Les dinàmiques escollides han sigut: El joc de la piràmide el qual permet construir entre sis persones una piràmide humana de manera que tres n’eren la base, dos el cos de la piràmide i un conformava la cúspide. A arrancar cebes, es tractava de que un llaurador/a arrancara les cebes del terra formades per alumnes asseguts un darrere de l’altre amb l’esquena  entre les cames del de darrere. El director d’orquestra, els participants formaven un cercle menys una persona que es quedava fora. Es triava un alumne del cercle que feia de director d’orquestra, tots havien  d’imitar els ritmes que aquest feia i la persona que s’havia quedat fora havia d’esbrinar qui actuava de director d’orquestra. Quan ho esbrinaven aquest hauria d’eixir del cercle i el joc començava de nou.

Amb la realització d’aquests jocs considerem que hem aconseguit els objectius que ens havíem proposat, a més amb una metodologia molt participativa que ha permés que tots gaudim d’una estona de desconnexió i diversió molt positiva per a l’inici de vacances.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 1002 - Today Page Visits: 2

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer