Jornada de portes obertes per a l’alumnat de l’Horta

Pablo Navarro / Cristian Jiménez / Carlota Romero / Eros Galán / 3 de maig de 2017

El dia 28 d’abril els alumnes de l’Horta visitaren l’IES La Sénia en una jornada de portes obertes que s’insereix dins del Pla de Transició. Un Pla amb el que es pretén planificar al màxim aquest canvi per a què l’alumnat visca aquesta experiència de canvi com una continuïtat de l’etapa anterior i de la manera més positiva possible

El dia 28 d’abril els alumnes de l’Horta visitaren l’IES La Sénia en una jornada de portes obertes que s’insereix dins del Pla de Transició.Està clar que el  pas d’una etapa a l’altra provoca canvis importants en el context i en l’orientació de la formació, els quals afecten de manera especial els alumnes i les seves famílies. Per això es pretén planificar al màxim aquest canvi per a què l’alumnat visca aquesta experiència de canvi com una continuïtat de l’etapa anterior i de la manera més positiva possible

La visita començà a la Biblioteca amb la presentació del director Vicent Tatay i on Pilar Pérez –l’orientadora del centre- explicà el Projecte Pigmalió. Els alumnes pigmalions  concretaven quina era exactament la seua funció com a pigmalions: “els alumnes més majors ajuden els menuts en l’estudi -si és que necessiten algun reforç- per algun examen, en l’organització de l’agenda o també per a què s’integren millor en el centre i si tenen algun problema amb algun company ajudar-lo a solucionar-lo. A la biblioteca també parlà Gloria  Becerra, cap d’estudis, entre d’altres temes de les normes, els viatges i les activitats extraescolars o la revista.

Després el grup d’alumnes visitants s’ha dividit en dos grups per veure l’exterior del centre: El pati, el gimnàs, l’aula de tecnologia…En l’interior: la cafeteria, -que va sorprendre molt els visitants- així com la tele que tenim a l’entrada del centre, audiovisuals sala de professors, l’aula de plàstica, l’aula de música on han vist un vídeo on se’ls explica què és el projecte PROESO, han visitat l’aula E-12 per saludar els companys que el curs passat feien sisé.lab

Al laboratori de ciències van entrar –segons els observadors- molt angoixats per veure la dissecció del renyo. Mª Àngels Ruiz i Clara Ruiz –professora i alumna- explicaren als xiquets i xiquetes la pràctica i els materials que estaven utilitzant el grup PMAR per a la dissecció, després Mª Àngels els va oferir mirar pel microscopi la puça d’aigua i els va comentar el que farien en primer de l’ESO.

Per últim, vam ensenyar els insectes pals als alumnes, i hem explicat entre tots les característiques d’aquest insecte i encara va quedar temps per a fer preguntes que els nostres alumnes van contestar e molt bon grat.

Esperem que aquesta visita els haja donat una visió del nostre centre i dels seu funcionament això com de tots els projectes i activitats que realitzem.

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 994 - Today Page Visits: 1