Tràiler de lectura. Del paper a la pantalla.

Glòria LLàcer / 12 de maig de 2017

Un tràiler de lectura consisteix bàsicament en sintetitzar una obra literària i convertir-la en una xicoteta obra audiovisual. La finalitat de mostrar els tràilers és animar a la lectura del llibre que el podeu trobar traduït també en la nostra llengua o en 42 idiomes més.

Un tràiler de lectura consisteix bàsicament en sintetitzar una obra literària i convertir-la en una xicoteta obra audiovisual. I açò és el que han fet els alumnes del grup PMAR en l’assignatura de castellà amb el llibre El curioso incidente del perro a medianoche de l’escriptor anglés Mark Haddon.

En aquesta novel·la el personatge, un adolescent de 15 anys, iniciarà una investigació que el portarà a descobrir alguns secrets familiar. I basant-nos en aquesta història i en les característiques del personatge hem realitzat el projecte seguint diferents fases: seleccionar tres seqüències que hem considerat representatives de la narració, dissenyar el personatge i les escenes, triar la música i fer el doblatge. No cal dir que la clau del projecte ha estat la cooperació.

Hem hagut de resoldre un reguitzell d’imprevistos i trobar solucions per controlar la llum, coordinar els moviments, ajustar els enquadraments i aconseguir la correspondència exacta entre la imatge i el text.

La finalitat de mostrar aquestos tràilers és animar a la lectura del llibre que el podeu trobar traduït també en la nostra llengua o en 42 idiomes més.

Us deixem l’enllaç:

https://youtu.be/KIP1zseIR2I

 

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 950 - Today Page Visits: 1

About the Author

admin
Idea original de Glòria Llàcer