Intercanvi IES La Sénia – IES Guadalerzas. Una Jornada inoblidable

Pilar Pérez Esteve / 17 de maig de 2017

El passat dimecres dia 10 de maig, van venir al nostre institut els estudiants que desenvolupen programes de mediació i ajuda entre iguals de l’IES Guadalerzas de Los Yébenes (Toledo)  per a conèixer el nostre Projecte Pigmalió.

Intercanviar experiències amb persones que comparteixen projectes amb nosaltres és sempre una alenada d’aire fresc. Una manera de reafirmar-nos en el que fem i de conèixer com podríem millorar-lo. La generositat i el bon rotllo es contagien.

Amb aquesta idea vam planificar un intercanvi nosaltres,  l’IES La Sénia de Paiporta, amb  l‘IES  Guadalerzas de Los Yébenes (Toledo). Finalment, el passat dimecres dia 10 de maig, van venir al nostre institut els estudiants que desenvolupen programes de mediació i ajuda entre iguals per a conèixer el nostre Projecte Pigmalió. Va ser una jornada intensa.IMG_4225 alboraig 2

Havíem preparat un cartell de benvinguda, però, quan ens vam adonar, estaven ja a l’aula en la que es reuneixen als patis les parelles de pigmalions. Així que vam improvisar aquesta senzilla benvinguda.

A continuació, vam anar a la biblioteca. El director va començar donant la benvinguda, la nostra orientadora i l’orientador de l’IES van presentar les activitats del dia.

Ens expliquem el que fem?

Amb l’ajuda d’un PowerPoint, alguns pigmalions de La Sénia i alumnes ajudants de Guadalerzas van explicar en què consistia el seu Projecte: quines característiques el fan singular, com s’organitza, a qui es dirigeix “‹”‹i, sobretot, què els està aportant personalment. Van ser unes exposicions clares i clarificadores, perquè es notava la preparació prèvia.

Temps per trencar el gel i conèixer-nos

A continuació, vam anar al gimnàs que és un espai ampli i amigable i allà vam realitzar activitats per conèixer-nos. Dinàmiques de presentació molt divertides (Els cercles concèntrics, El pistoler …).

Aprendre a resoldre problemes escoltant i dialogant

Seguidament, vam repartir una sèrie de casos que il·lustraven situacions amb què ens podem trobar quan tractem d’ajudar i acompanyar  un alumne menor. Treballem amb la dinàmica 2-4-8. En primer lloc, es dóna un cas a una parella formada per un estudiant de cada IES. Després de resoldre’l, han de buscar una altra parella que haja acabat i tinga el mateix cas, posar-ho en comú i consensuar una solució.

Seguidament, busquen un altre quartet que tinga el mateix cas i consensuen de nou una solució i trien un portaveu que explique la solució.  Finalment,  es posen en comú les diferents solucions.

I ara, a divertir-se i continuar aprenent!

Al migdia vam sortir en autobusos a l’alberg d’Alboraig. En arribar dinarem junts a l’alberg i ens vam fer fotos amb un photocall preparat per a l’ocasió.

Per crear llaços d’amistat no hi ha millor tècnica que jugar junts. I això férem. Preparem diverses dinàmiques d’interacció, gràcies al fet que l’orientador de Guadalerzas és un crac. Juguem al Furor, ballem subjectant escuradents i altres jocs molt divertits i de cooperació.

Sembla increïble que en tan poc temps es crearen lligams d’afecte. Així va ser, i vam caminar junts fins a la cova de Turche on la gent més valenta es va banyar durant una bona estona, abans que ens caigués un bon ruixat.

L’experiència l’hem recollida en aquest vídeo on hi trobareu una bona selecció de moments que il·lustren aquesta magnífica jornada.

https://m.youtube.com/watch?v=VBfvcR25r2w

Print Friendly, PDF & Email
Total Page Visits: 839 - Today Page Visits: 2